Vandringskläder till familjen

Hejsan på er

Nu är det äntligen semester och jag och familjen håller på att förbereda för en utflykt. Lite senare i veckan ska vi alla åka en bit norrut och njuta av friluftslivet så just nu håller jag på att gå igenom så att vi har vandringskläder som är hela och ren och så att ingen vuxit ur nåt sen sist, man vet ju aldrig så som de växer. Vi har valt att investera i hållbara och bra vandringskläder så att de ska tåla att vara med på många utflykter med friluftstema. Det är ju sånt vi gillar och tycker är roligt, bland annat.

Barnen fick följa med på såna här saker redan som små bebisar fast då bar vi ju de i bärsele och sen har de sakta med säkert fått gå mer och mer, men det är inte huvudsaken hur långt man går utan att man tar sig ut. Vi behöver inte gå särskilt långt, men vi tycker om att komma ut i tystnaden och lugnet och där slår vi gärna upp ett tält och övernattar. Så länge det inte är eldningsförbud så gör vi en liten eldstad där vi grillar eller värmer våran mat.

Att vara ute så mycket i naturen lär barnen att vara rädda om djur och natur och det tycker vi är viktigt, men man lär sig också mycket kring vad man kan göra och ta tillvara på ute i naturen med bär, svamp och barrskott med mera. Sen är det ju väldigt skönt att bada i en härligt svalkande sjö en ljummen sommarkväll och sen sitter man vid brasan en stund innan man släcker och kryper ner i sin sovsäck i tältet. Då sover man riktigt gott sen tycker jag i alla fall. Nu ska jag fortsätta se över våra vandringskläder men jag önskar er en fortsatt fin dag!

Du gillar kanske också...