Det är härligt med inredning och att få inreda barnrum är om möjligt extra fantastiskt, det finns liksom inga regler om färger och former som måste följas. I ett barnrum får man vara lite crazy, utan att det gör något.

Det är snarare bättre om färgen är lite för stark eller att det finns en sak för mycket. För att skapa ett levande och kreativt barnrum finns det vissa saker man bör tänka lite extra på, nedan har vi listat några tips:

 

1. Belysning: Glöm inte bort att tänka igenom belysningen i rummet. Rätt ljussättning ger inte bara en mysig känsla utan skapar även en trygghet hos barnet.

 

                                                       

 

2. Mönster: Använd mönster och prints i rummet. Härliga mönster och prints föder kreativitet hos barnen och inspirerar till lek.

 

                                   

 

3. Textilier: Mycket tyg skapar en mysig och ombonad känsla i rummet, samtidigt som ljudnivån hålls nere. Perfekt.

 

                                    

 

4. Personlighet: Ta vara på barnets favorit- färg, mönster eller motiv och använd detta i inredningen. Se till att barnets personlighet lyser igenom. Köp inte allt i ett färdigt format utan blanda egen pysslade saker som teckningar, med mera och ge dem en speciell plats i rummet.

 

                                     

 

För att sammanfatta så är det bra att tänka på fyra punkter när man ska inreda ett barnrum: Belysning, Mönster, Textilier och Personlighet. Utgå ifrån dessa och ta sedan hjälp av din och barnets/barnens kreativitet och skapa en kul lekplats till dina små.

 

Dela gärna med er med era tips på hur ni gjort i era barns rum via vår Facebook: www.facebook.com/barndekor.se eller Instagram: @barndekor.

 

Soliga hälsningar 

Barndekor.se

 

 

 

Källa bilder: Pinterest.com