Vi på Barndekor är trogna läsare av många mamma- och pappabloggar där ute. Nu tänkte vi presentera dem för dig. Vi kommer att, lite då och då, publicera intervjuer med våra favoritskribenter. Idag välkomnar vi Eva Ramstedt, som skriver bloggen Kakkakaffe.Kan du beskriva känslan av att vara mamma med ett enda ord?
– Utmanande!

Hade ni svårt att välja namn innan ni fastnade för Marius och Celine?

– Marius hade vi egentligen klart före vi ens gick i graviditetstankar och även om vi inte pratade högt om namnet före han föddes, så hade vi inga andra namnalternativ. Även Celines namn blev klart i ett rätt tidigt skede av graviditeten och därefter talade vi inte alls namn förrän hon föddes och vi skulle bestämma hennes andra och tredje namn.

Minns du något galet namnförslag som varit på tapeten?

– Egentligen inte. Vi har varit väldigt ense om namnen från första början. Men nu till vårt tredje barn tyckte jag att Ester var ett väldigt fint namn om det skulle ha blivit en flicka, men barnens tioåriga faster blev alldeles bestört när hon hörde det namnet och hoppades av hela sitt hjärta att det skulle bli en pojke.

Vi på Barndekor.se säljer bland annat griffeltavlor som kan klistras direkt på väggen. För att vi tror att barn mår bra av att uttrycka sig. Minns du Marius och Celines första teckning?
– Det här är nog två av Marius allra första teckningar (se bilden nedan). Han har många myror i brallan och det tog länge innan han hade tålamod att sitta och rita. Här var han 2 år och 5 mån gammal. Jag har ingen bild på någon av Celines teckningar, men hon sitter ofta och hackar med kritorna i pappret så det blir en massa prickar.

Vilket är favoritmotivet?
– Runt, runt, runt.

Johanna Hagefors