Vi lovade er en spaning ifrån Formex som i år hade temat 'In a mood for a new season'. Då vi några veckor senare även besökte Stockholm Furniture & Light Fair, världens största och viktigaste mötesplats för skandinavisk möbel- och belysningsdesign, så kommer här istället ett samlat intryck om inredningstrenderna för barnrummet vår och sommar 2012. Nedan kan ni läsa mer om våra favorittrender.

Pasteller:

Färgskalan för våren och sommaren är dova pasteller. Färger som mintgrönt och puderrosa kommer få en framträdande roll. Matcha pastellerna med gråa och beiga toner samt ge inredningen lite skimmer med hjälp av pärlemorglans. I vårt sortiment finns det många motiv som passar in i pastelltrenden.

Fåglar & Ugglor:

Att inreda barnrum med djurmönster fortsätter att vara en trend och framförallt är det fåglar som får ta stor plats i inredningen just nu. En specifik fågel som får extra mycket utrymme är ugglan. Lite kul fakta om ugglor är att de har oerhört bra syn och hörsel. Om ni gillar denna trend så har vi på barndekor fina fågeldekorationer.

Natur – trämaterial:

Vi ser mycket träinslag bland trenderna för våren. Alla trämaterial är inne, från mörka träslag via furu till ljusa träslag. Att trä har fått en så stor plats i inredningen beror på att vårt miljötänk, vi värnar om vår och våra barns framtid och och tänker mer och mer på hur vi kan bidra till en bättre miljö. Gamla pinnstolar är inne och matchas bäst genom att man kombinerar olika varianter ihop. Perfekt för barnrummets skriv- och pysselhörna. Matcha pastellfärgerna och fågeldekorationerna med möbler av trä och du är helt rätt ute.

En liten tanke kring trender och inredning:

Det är viktigt att inte tappa bort sig själv eller ditt barns favorit färg, djur och motiv i trender utan tänk på att det ska synas vem det är som bor just hemma hos dig – att du eller ditt barn ska lysa igenom i inredningen. Behåll gamla möbler och detaljer som du gillar och lägg till något nytt som ligger rätt i tiden men som ändå speglar din eller ditt barns personlighet. Med våra väggdekorationer är det lätt att förändra ett rum med enkla medel.